Επίθεση στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 10-15 άτομα, ενώ 60 έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας. Υπό κατάληψη βρίσκεται και το εμπορικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», με ελληνική σημαία και το «Σφενδόνη» με 34 Έλληνες. Ενεργοποιείται η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ. Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία.

Το τηλέφωνο που έχει δώσει το ΥΠΕΞ για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210 3681730.

Πάντως, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ δεν υπάρχει κανένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ.Δρούτσας συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με τον πρέσβη του Ισραήλ και του ζήτησε εξηγήσεις για το περιστατικό και ενημέρωση για την κατάσταση των Ελλήνων.

Παράλληλα, διεκόπη η ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία «Μίνωας 2010», που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

www.in.gr

date Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στα πλοία που μετέφεραν εφόδια στη Γάζα”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share