ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ:

ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

ΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΤΡΑ:

1) ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ. (ΤΟ 2010 ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ 20% ΕΩΣ 35% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ.) ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ. ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΛΟΤΟΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ Π.Χ. ΑΤΤΙΚΗ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ & ΟΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΥΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΔΑΣΩΝ, ΟΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ & ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠ` ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΥΣ & ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

2) ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΑΣΩΝ & ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 4 Κ.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΟΣΥΣΤΑΔΩΝ.

3) ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΞΥΛΕΙΑΣ & ΝΑ ΑΠΟΡΟΦΗΘΕΙ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

4) ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

5) ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ.

6) ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΟΡΟ.

7) ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΑΣΗ.

8) ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2810/2000.
ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΣΥΝ/ΣΜΟΙ ΑΠΟ 7 ΜΕΛΗ &ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 2810/2000. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ & ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ Η` ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΙ»

Τα προβλήματα μας μπορούν να λυθούν.

Είναι εφικτό να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα χωρίς μεγάλο κόστος για την εθνική οικονομία ώστε να προστατευθεί ο τομέας των δασών και να παραμείνουν οι δασεργάτες στα χωριά τους.

Αυτό είναι εθνικά αναγκαίο γιατί οι περισσότεροι βρίσκονται σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές και είναι οι φυσικοί φρουροί των συνόρων μας.


Θεωρούμε ότι πρέπει να συγκληθεί άμεσα στο κάθε συναρμόδιο Υπουργείο μια σύσκεψη με εκπροσώπους των δασεργατών προκειμένου να αναλυθούν περαιτέρω οι προτάσεις των δασεργατών & να οδηγηθούμε στην λύση των προβλημάτων.

Έστω & τώρα πρέπει να δείτε τα προβλήματα που μας απειλούν με αφανισμό & εξαθλίωση.

Ανήκουμε σε υγιείς συν/σμους δεν χρωστάμε ούτε στην Α.Τ.Ε. ούτε στο Ι.Κ.Α.


Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα μας, θα βγούμε με δυναμικές κινητοποιήσεις στους δρόμους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

1) Κ. Τίνα Μπιρπίλη Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής.
2) Κ. Κατερίνα Μπατζελή Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
3) Κ. Ανδρέα Λοβέδρο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.
4) ΠΑΣΕΓΕΣ.
5) Βουλευτές Θεσ/νίκης Χαλκιδικής, Κιλκίς
, Φλώρινας, Λάρισας, Έβρου.
6) Μ. Μ. Ε.

7) Δασικές Υπηρεσίες Μακεδονίας – Θράκης.

ΣΤΑΥΡΟΣ 12 – 05 - 2010
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛ.ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗΣ Γ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΗΛ.ΦΑΞ:2397061301
ΠΡΟΕΔΡΟΣ 6937491688- 6949988287

date Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Απεργιακές κινητοποιήσεις - Κατάθεση υπομνήματος του Σωματείου Δασεργατών”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share