Δημοσίευμα ιστοσελίδας ουγγρικού τηλεοπτικού καναλιού δίνει πληροφορίες για φθηνές διακοπές στην Ελλάδα. Με τίτλο «Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των Ούγγρων τουριστών για τους ελληνικούς προορισμούς», η ιστοσελίδα του ουγγρικού ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου ATVHU αναφέρεται σε στοιχεία και προβλέψεις, στη βάση των οποίων, αμείωτο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των Ούγγρων για τουρισμό στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα παραπέμπει σε πληροφορίες από ιδιοκτήτες ουγγρικών τουριστικών γραφείων, σύμφωνα με τις οποίες, προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν υπάρχουν ενδείξεις για μείωση των καλοκαιρινών κρατήσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με τις τιμές στην Ελλάδα να είναι προσιτές και να βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες χρονιές. Προσθέτει στη συνέχεια, πως τα γεγονότα και οι διαδηλώσεις στην Αθήνα δεν επηρέασαν και δεν πρόκειται να επηρεάσουν τους Ούγγρους που επιθυμούν να περάσουν και φέτος τις διακοπές τους στην Ελλάδα και των οποίων προσφιλείς προορισμοί παραμένουν και για φέτος περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με Δυτικοευρωπαίους τουριστικούς πράκτορες, η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει τις τιμές των ξενοδοχείων για να μην υπάρξουν ακυρώσεις κρατήσεων και το γεγονός αυτό θα είναι καλό και για τους Ούγγρους τουρίστες για να εξασφαλίσουν καλύτερες και φθηνότερες τιμές. Παρατίθενται δηλώσεις της εκπροσώπου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ουγγαρίας, Γιούντιτ Μολνάρ, στις οποίες τονίζεται πως είναι νωρίς για να προδικαστεί κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις από Γερμανία και την Αγγλία για μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.
Η ίδια σημειώνει, ότι οι Έλληνες ξενοδόχοι είναι έτοιμοι να προβούν σε μείωση των τιμών, αντιπροτείνοντας δελεαστικά πακέτα που θα αυξήσουν, την τελευταία στιγμή, ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Την ελπίδα, ότι φέτος ο αριθμός των Ούγγρων τουριστών θα υπερβεί τις 150.000, που είχαν επισκεφθεί το 2009 την Ελλάδα, είχε εκφράσει ο Έλληνας πρέσβης στην Ουγγαρία, Σπυρίδων Γεωργιλές, εγκαινιάζοντας τον περασμένο μήνα τριήμερη εκδήλωση Ελληνικής Γαστρονομίας στη μεγάλη Κεντρική Λαϊκή Αγορά της Βουδαπέστης. Ο ίδιος είχε υπενθυμίσει παλαιότερη καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην οποία πρωταγωνιστούσε η διάσημη Ουγγαρέζα ηθοποιός Ζαζά Γκαμπόρ, με σύνθημα «φέτος θα πάω σπίτι μου στην Ελλάδα για διακοπές». Για την φετινή εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από Ουγγαρία προς Ελλάδα, διευθυντές και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων στην Ουγγαρία, είχαν δώσει αρκετά θετικά μηνύματα με την ευκαιρία της ελληνικής συμμετοχής, με επίσημο περίπτερο του ΕΟΤ και συνεκθέτες, στην τετραήμερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βουδαπέστης «Ούταζας 2010», στις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα έρχονται 150 χιλιάδες Ούγγροι τουρίστες τον χρόνο, από το σύνολο των 650 χιλιάδων που περνούν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, και η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα επικεντρώνεται στους καλοκαιρινούς μήνες και σε ποσοστό 67%. Το μεγαλύτερο μέρος των Ούγγρων τουριστών επισκέπτεται την Ελλάδα οδικά (λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο) και παραμένει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική, Πιερία, Λάρισα, ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί εκείνων που έρχονται αεροπορικά, είναι Κρήτη, Ρόδος και Κέρκυρα.

http://www.newsit.gr

date Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί προσελκύουν το ενδιαφέρον των Ούγγρων τουριστών”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share