κ.Πρωθυπουργέ, κ.Υπουργέ Εσωτερικών, κ.Βουλευτές

Γιατί αδικείτε τη Θεσσαλονίκη;

Η κυβέρνηση προχωρά στην αναγκαστική συνένωση ισχυρών Δήμων στο Νομό Θεσσαλονίκης. Αγνοεί προκλητικά:

1. Τα πληθυσμιακά κριτήρια που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε για τη διατήρηση υφισταμένων Δήμων (25.000 κάτοικοι στα Πολεοδομικά Συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης και 10.000 στην ύπαιθρο).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

2. Τις προτάσεις της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης και της ΚΕΔΚΕ που είναι σύμφωνες με τα κριτήρια της κυβέρνησης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα και με τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης και προβλέπουν τη δημιουργία 9 Δήμων στο ΠΣΘ και τουλάχιστο 4 Δήμων στην επαρχία Λαγκαδά κι ενός Δήμου στον ορεινό όγκο Σοχού. Αντ’ αυτών δημιουργούνται Δήμοι «τέρατα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Λιγότεροι Δήμοι στη Θεσσαλονίκη σημαίνει ασθενέστερες διεκδικήσεις, λιγότεροι εργαζόμενοι, χειρότερες υπηρεσίες, λιγότεροι πόροι, απόμακρη αυτοδιοίκηση, λιγότεροι άνθρωποι στο πλευρό του δημότη.

ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ. Καλούμε τους Βουλευτές Θεσσαλονίκης Ε.Βενιζέλο, Χ.Καστανίδη, Χ. Αράπογλου, Ι.Μαγκριώτη, Ε.Καϊλή, Σ. Βούγια, Θ.Ρομπόπουλο, Κ.Καραμανλή, Κ.Γκιουλέκα, Σ.Καλαφάτη, Ι.Ιωαννίδη, Ε.Ράπτη, Ι.Ζιώγα, Σ.Καλαντίδου, Α.Κολοκοτρώνη και Α.Κουράκη (Α’ Περιφέρειας) καθώς και τους Β.Γερανίδη, Γ.Αρβανιτίδη, Θ.Καράογλου, Σ.Αναστασιάδη, Α.Τζέκη, Κ.Βελόπουλο και Ε.Αμανατίδου – Πασχαλίδου (Β’ Περιφέρειας) την ύστατη στιγμή της ψήφισης του Νομοσχεδίου «Καλλικράτης» να αναλάβουν πρωτοβουλία τροποποίησης και αποκατάστασης της μεγάλης αδικίας που συντελείται σε βάρος της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της.

Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση κι αυτοδιοικητική αλληλεγγύη της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚ Νομού Αττικής.

Μην αδικείτε και μη τιμωρείτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης



http://kapodistriaspress.gr

date Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Ανοιχτή επιλογή της ΤΕΔΚΘ για “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ””

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share