Στο ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, στον οποίο ήταν μέχρι πρόσφατα προϊστάμενος, θα χειροτονηθεί την Κυριακή 16 Μαΐου ο νέος μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης Τασσιάς.

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμου, και άλλων ιεραρχών ο, επί δεκαέξι χρόνια, πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Θεσσαλονίκης θα χειροτονηθεί μητροπολίτης, μετά από την εκλογή του την περασμένη Δευτέρα από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Ο νέος μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία το 1979 και το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 1982, ενώ παρακολούθησε ευρύτερες μεταπτυχιακές σπουδές.

Το 1982 χειροτονήθηκε διάκονος στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ έως το 1994, οπότε τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος του ναού του Αγίου Δημητρίου, υπηρέτησε στο ναό των Αγίων Κυρίλου και Μεθοδίου.


Συνέγραψε άρθρα και μελέτες αγιολογικού περιεχομένου και συμμετείχε με εισηγήσεις του σε θεολογικά συνέδρια. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση στους πιστούς να συμμετάσχουν στο γεγονός.


http://lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=120

date Σάββατο 15 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Την Κυριακή η Χειροτονία του Νέου Μητροπολίτη Λαγκαδά”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share