Ηταν Κυριακή 25 Απριλίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Η ημέρα ήταν ζεστή και στο περιθώριο της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Σιρακάν Πάλας», παρουσία υψηλόβαθμων πολιτικών από τις βαλκανικές χώρες, ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ έπεσε πάνω σε μια νεαρή και όμορφη Ελληνίδα πολιτικό που βρισκόταν εκεί.


Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά της επάρχου Λαγκαδά, Πόπης Καλαϊτζή, που τράβηξαν την προσοχή του Τούρκου πολιτικού. Η συνομιλία μαζί της δε διήρκεσε πολλή ώρα, αλλά περιελάμβανε πολλά και διάφορα. Ο Γκιουλ ρώτησε την έπαρχο για το Λαγκαδά και την περιοχή απ' όπου κατάγεται ο Ατατούρκ, ενώ εξέφρασε την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη. Οσο για τη φωτογραφία, που τραβήχτηκε την ώρα της σύντομης αυτής συνομιλίας, ανέβηκε γρήγορα στο facebook όπου διατηρεί προφίλ εδώ και χρόνια η έπαρχος Λαγκαδά.

Το δημοσίευμα

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο: «Ο Γκιουλ, η Πόπη και ο Ψωμιάδης». Μια Τουρκάλα δημοσιογράφος εν αναμονή και της επερχόμενης εκείνες τις ημέρες επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ενδιαφέρθηκε να έρθει σε επαφή με τη νεαρή πολιτικό που «χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και φωτογραφίζεται με τον Τούρκο πολιτικό. Η συνέντευξη κλείστηκε γρήγορα, οι ερωτήσεις στάλθηκαν, οι απαντήσεις δόθηκαν και το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο της «Hurriyet» στις 9 Μαΐου. Tίτλος: «Συναντήθηκε με τον Γκιουλ, θα τρελαθεί ο Παναγιώτης». Οπου Παναγιώτης εννοείται ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, με τον οποίο οι σχέσεις της επάρχου Λαγκαδά παραμένουν εδώ και χρόνια ψυχρές. «Με τη συνέντευξη στην εφημερίδα, θα τρελαθεί ο Ψωμιάδης» εξομολογήθηκε ο Πόπη Καλαϊτζή στη δημοσιογράφο, μια ρήση που έγινε και ο τίτλος του ρεπορτάζ.

Υπεύθυνη για 13 δήμους...

Τι άλλο υπάρχει στο κείμενο; Ενα σύντομο βιογραφικό της Πόπης Καλαϊτζή, στο οποίο αναφέρεται ότι το 2007 σε ηλικία 27 χρόνων εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος. Φίλη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη, είναι υπεύθυνη για 13 δήμους στην περιοχή του Λαγκαδά, ενώ έχει περίπου 10.000 φίλους στο facebook. «Ανάμεσά τους και ο Αμπντουλάχ Γκιουλ», τονίζεται.

Κατά τα λοιπά, η Πόπη Καλαϊτζή χαρακτηρίζει ιδιαίτερα θετική την αναμενόμενη εκείνες τις μέρες επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημειώνει ότι οι δύο λαοί βρίσκονται πολύ κοντά. «Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ' ό,τι μας χωρίζει».


Του Νίκου Οικονόμου,
Αγγελιοφόρος
http://lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=127

date Σάββατο 22 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Ο Αμπτουλάχ Γκιούλ, η Πόπη Καλαιτζή και ο... Παναγιώτης Ψωμιάδης”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share