Ο Δήμος Αγίου Γεωργίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Βρασνών (με την συμμετοχή της Τουριστικής Πύλης Strymonikos Online), διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά, Καθαρισμό της Ακτής "Νέα Βρασνά" με την Ενεργή Συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010.

Ο Καθαρισμός της Ακτής "Νέα Βρασνά", πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκστρατείας "Καθαρίστε την Μεσόγειο", του Δικτύου Μεσόγειος SOS, το οποίο συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, συντονίζει την 15η πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών, «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2010» που θα πραγματοποιηθούν 1-31 Μαΐου 2010.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν το 2010 ως «Έτος Βιοποικιλότητας», και στο πλαίσιο αυτό η εκστρατεία εστιάζει φέτος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είδη και οικοσυστήματα, εξαιτίας της απόρριψης σκουπιδιών.

Φέτος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση των απορριμμάτων που θα συλλέξουμε από την ακτή και στην ενημέρωση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παράκτια ζώνη. Η δράση θα συμπεριλαμβάνει και αναφορά στους τρόπους μείωσης των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Στόχο μας είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και γι' αυτό τον λόγο συνεργαζόμαστε με μικρούς μαθητές, που θεωρούμαι ότι αποτελούν την αυριανή εγγύηση για το περιβάλλον και είναι οι μόνοι που μπορούν να «πείσουν» τους μεγάλους να το σεβαστούν και να το προστατεύσουν.

Παράλληλα με τον Καθαρισμό της Ακτής "Νέα Βρασνά", θα πραγματοποιηθεί και Έκθεση Ζωγραφικής με έργα των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων του δήμου μας. Οι ζωγραφιές που έχουν θέμα "Το περιβάλλον με τα μάτια των παιδιών", θα εκτίθενται στους πεζόδρομους των Νέων Βρασνών και της Ασπροβάλτας, από την Τετάρτη 26 Μαΐου έως το Σάββατο 05 Ιούνη, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η δράση αυτή ήταν να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε για την ερχόμενη.


http://www.strymonikos.net/portal/news/

date Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Καθαρίζουμε την Μεσόγειο”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share