Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης διανομής των δελτίων κοινωνικού τουρισμού, που θα ξεκινήσει πιθανότατα στις 19 ή 20 Μαΐου.

Επειδή μπορεί να μην έχουν καταγραφεί σωστά τα στοιχεία, για πρώτη φορά, οι δικαιούχοι που θα παραλάβουν τα δελτία, θα πρέπει να έχουν μαζί τους το εκκαθαριστικό της εφορίας, ώστε να πιστοποιείται ότι έχουν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί.

Εξάλλου, για πρώτη φορά φέτος, η προσκόμιση του εκκαθαριστικού ήταν μεταξύ των απαραίτητων δικαιολογητικών για την απογραφή.
Λιγότεροι φέτος οι τυχεροί Το πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) για τις θερινές διακοπές, λόγω της οικονομικής κατάστασης και των μέτρων λιτότητας, είναι φέτος περιορισμένο κατά 25%, ενώ το πρόγραμμα για κρουαζιέρες περικόπηκε κατά 50%.

Με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί, θα δοθούν συνολικά 550.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι από φέτος, προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων, τέθηκαν όρια εισοδήματος για τη χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού, που είναι τα εξής:

- 17.000 ευρώ ατομικό/οικογενειακό εισόδημα για μεμονωμένα άτομα
- δικαιούχους ανά αίτηση.

- 25.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα για δύο άτομα
- δικαιούχους, ανά αίτηση.

- 33.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα για τρία άτομα
- δικαιούχους ανά αίτηση.

- 41.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα για τέσσερα άτομα ανά αίτηση (όχι πολύτεκνους).
- 50.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα για πολύτεκνους ή τρίτεκνους.

Σημειώνεται ότι όσοι δικαιούχοι υπερβαίνουν αυτά τα όρια εισοδήματος και δε θα λάβουν το 2010 δελτία κοινωνικού τουρισμού, έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα προγράμματα του οργανισμού όπως είναι: θαλάσσιες εκδρομές - κρουαζιέρα και θερινό εκδρομικό πρόγραμμα έτους 2010.



http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=1575

date Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Μέχρι τις 20 Μαίου η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share