φώναξε πριν λίγο ο ηγέτης των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην Ελλάδα "είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν", και οι κοινωνικές συνθήκες και ζητούνται από την χώρα "αφόρητες", δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

"Είστε τελείως τρελοί", τόνισε απευθυνόμενος στην...Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εκπροσώπους των κρατών μελών της ΕΕ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για το θέμα αυτό στο Κοινοβούλιο."Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι σχεδόν αδύνατο", είπε, αναφερόμενος στις μισθολογικές και κοινωνικές θυσίες που ζητούνται από τους Έλληνες.

"Δεν δίνουμε χρόνο στον Παναδρέου για να επιτύχει συναίνεση", σημείωσε. "Πρέπει να δημιουργήσουμε μια συνοχή. Αυτό δεν διατάσσεται. Θα δείτε στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, αν υπάρχουν προβλήματα", τόνισε.Ο Κον Μπεντίτ επέκρινε τους όρους των δανείων που εγκρίθηκαν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία θα δοθούν με κατά μέσο όρο επιτόκιο 5%, ενώ τα περισσότερα από τα ενδιαφερόμενα κράτη μπορούν να δανείζονται κεφάλαια με επιτόκια χαμηλότερα από τις αγορές.

"Κερδίσαμε χρήματα σε βάρος της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο", δήλωσε. "Έχω την εντύπωση ότι τώρα στις κυβερνήσεις, λέγουν "θέλω να βγάλω χρήματα σε βάρος της Ελλάδας",τόνισε, κάνοντας μια αναφερά στην αξίωση της Βρετανής πρωθυπουργού, Μάργκαρετ Θάτσερ, το 1984, που έλεγε "Θέλω τα λεφτά μου πίσω" προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κοινή Γεωργική Πολιτική.



http://greece-salonika.blogspot.com

date Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “"Μη πιέζετε άλλο την Ελλάδα,είστε τελείως τρελοί",”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share