“Μαχαίρια” βγήκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) νομού Θεσσαλονίκης, με τους δημάρχους να βάλουν ο ένας κατά του άλλου, καθώς δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης για τα όρια των νέων δήμων στο πλαίσιο του “Καλλικράτη”.

Η διοίκηση της ΤΕΔΚ συνεδρίασε εκτάκτως, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων και κατοίκων του Σοχού που διαμαρτύρονταν για τον “Καλλικράτη”, προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινή πρόταση για τη χωροταξία των νέων δήμων στον νομό Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία οδηγήθηκε σε ναυάγιο, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περιφέρεια, ενώ η “πράσινη” αντιπολίτευση της ΤΕΔΚ καταψήφισε τις προτάσεις που κατέθεσε η διοίκηση για τη δημιουργία εννέα αντί των πέντε δήμων στο πολεοδομικό συγκρότημα και 14 αντί επτά στην περιφέρεια του νομού.

Περιζήτητος ο Λαχανάς

Περιζήτητος για συνενώσεις όσο και μια “νύφη με προίκα”, αποδείχθηκε ο δήμος Λαχανά δεδομένου ότι λαμβάνει ετησίως περίπου 3 εκατ. ευρώ ως αντισταθμιστικά οφέλη για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Υπέρ της δημιουργίας διευρυμένων δήμων με τη συμμετοχή και του Λαχανά τάχθηκαν μεταξύ των άλλων οι δήμαρχοι Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης, Μυγδονίας Αστ. Γαβότσης, Ασσήρου Δ. Ράβναλης, Βερτίσκου Χ. Ασλανίδης και Αρέθουσας Αν. Βασιλειάδου.
“Είμαστε άξιοι της μοίρας μας στην επαρχία Λαγκαδά, αφού δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια κοινή πρόταση”, σχολίασε ο δήμαρχος Λαχανά Παντελής Πάσχος, ο οποίος πάντως, εμφανώς ενοχλημένος από σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με τα αντισταθμιστικά, αναδιπλώθηκε και ζήτησε τη συνένωση του Λαχανά με τον Βερτίσκο και τον Σοχό, ενώ μέχρι πρότινος φαινόταν να βρίσκεται σε συμφωνία με τους δήμους Ασσήρου και Μυγδονίας.

Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των συγκεκριμένων δήμων, καθώς και του Εχεδώρου ως αυτόνομων, ενώ πρότεινε και τη δημιουργία ενός ορεινού δήμου στην επαρχία του νομού, ο οποίος θα περιλαμβάνει τον Σοχό και την Αρέθουσα.
Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι δήμαρχοι ζήτησαν αλλαγές στο σχέδιο “Καλλικράτης” με την οργάνωση των υφιστάμενων δήμων της επαρχίας Λαγκαδά σε τουλάχιστον τρεις αντί δύο, αδυνατώντας ωστόσο να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις.

http://lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=108

date Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

1 χωριατάκια to “"Περιζήτητος" λόγω "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ο δήμος Λαχανά”

  1. Ανώνυμος
    8 Μαΐου 2010 - 3:14 μ.μ.

    κύριε Village, καποιο site της περιοχης δεν εχει γραψει καθολου για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δεν το βλεπεις λιγο περιεργο? Μονο εσυ γραφεις, και δεν εννοω για τα αλλα χωρια, αλλα για τα δικα μας, τους δημους Ρεντινας και Αγιου Γεωργιου.

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share