Μαθαίνουμε από πληροφορίες φίλων του blog τους οποίους και ευχαριστούμε, ότι συνελήφθησαν στην Βόλβη, οι ληστές των σπιτιών του Σταυρού.

Όπως είχαμε αναφέρει με ανάρτησή μας την Πρωτομαγιά έγιναν 4 ληστείες στην περιοχή του Σταυρού

(http://villagesnews.blogspot.com/2010/05/blog-post_9700.html).



Οι ληστές που
συνελήφθησαν ήταν τρεις (3) εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα. Μαθαίνουμε ωστόσο ότι δύο (2) ακόμα διέφυγαν μέσα από τα χωράφια της Βαμβακιάς και η αστυνομία τους καταδιώκει από το μεσημέρι.

Επιχειρηματίες του Σταυρού που ασκούν την επιχειρηματική τους δράστηριότητα στην περιοχή της Βαμβακιάς και της Ρεντίνας φοβούνται για την ασφάλεια των προιόντων τους αφού μάλιστα έχουν κακή εμπειρία από ληστεία στο παρελθόν.

date Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

6 χωριατάκια to “Συλλήψεις ληστών”

  1. Ανώνυμος
    8 Μαΐου 2010 στις 11:55 π.μ.

    Στο σκαμνί για κακούργημα ο δήμαρχος Θάσου
    Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Μαΐου 2010, 06:09


    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο εισαγγελέας Καβάλας κατά του δημάρχου Θάσου, Λευτέρη Μερέση, μετά την έκθεση-καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για κακοδιαχείριση του δήμου.

    Παράνομη απασχόληση προσωπικού, απευθείας αναθέσεις έργων και προμήθειες χωρίς την παραμικρή τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, είχαν ως αποτέλεσμα να «μπει μέσα» ο Δήμος Θάσου κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ, κατά το διάστημα 2000 – 2002.

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Μερέσης ήταν δήμαρχος και την τετραετία 1999 - 2002.

    ΠΗΓΗ:ΕΦ. Μακεδονία

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=132623&cid=4

    ---------------------------------------------------------------------

    GIA TIS DIKASTIKES IPO8ESIS STON DIMO MAS EHOUME KANA NEO ;;

  1. Ανώνυμος
    8 Μαΐου 2010 στις 3:17 μ.μ.

    O KAHMENOS O TSOURALHS KLIDAMPAROSE OLES TIS PORTES STHN MANTRA TOU, FOVOUMENOS THN KLEPSIA!!!!!!
    TON EIXANE KATA KLEPSEI THN PROHGOUMENH FORA, EIXANE MPEI MESA KAI TA EIXAN RIMAKSEI OLA!!!!!!

  1. Ανώνυμος
    12 Μαΐου 2010 στις 5:33 μ.μ.

    Εσείς καλά είχατε αναφέρει "Όπως είχαμε αναφέρει με ανάρτησή μας την Πρωτομαγιά έγιναν 4 ληστείες στην περιοχή του Σταυρού" το θέμα είναι ότι έρχετε του Αγίου Πνεύματος και είναι 3ήμερο, θα ξανά γίνουν τα ίδια, ας πεί κάποιος στην αστυνομία να κάνει πιο πολλές περιπολίες και μέρα.

  1. Ανώνυμος
    12 Μαΐου 2010 στις 8:24 μ.μ.

    XESTIKE I ASTINOMIA MEGALE... K AFTOUS POU EPIASAN STIN VOLVI TOUS AFISAN ELEFTHEROUS TO KSERIS?? DEN ASHOLOUNTE ME AFTOUS KAN. MONO TA PAIDAKIA KSEROUN NA KINIGANE K NA GRAFOUN..

  1. lakis galiouris.
    13 Μαΐου 2010 στις 11:54 π.μ.

    ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

    Άρθρο 22

    Άμυνα

    1. Δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.

    2. Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτοπο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.

    3. Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις.

    Άρθρο 23

    Υπέρβαση της άμυνας

    Όποιος υπερβαίνει τα όρια της άμυνας τιμωρείται, αν η υπέρβαση έγινε με πρόθεση, με ποινή ελαττωμένη (άρθρο 83), και αν έγινε από αμέλεια, σύμφωνα με τις διατάξεις τις σχετικές με αυτήν. Μένει ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται η υπέρβαση, αν ενέργησε μ’ αυτόν τον τρόπο εξ αιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση.

    Άρθρο 24

    Υπαίτια κατάσταση άμυνας

    Δεν απαλλάσσεται από την ποινή που ορίζει ο νόμος όποιος με πρόθεση προκάλεσε την επίθεση άλλου για να διαπράξει εναντίον του αξιόποινη πράξη με το πρόσχημα της άμυνας.

    Άρθρο 25

    Κατάσταση ανάγκης που αποκλείει το άδικο

    1. Δεν είναι άδικη η πράξη που τελεί κάποιος, για να αποτρέψει παρόντα και αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο ο οποίος απειλεί το πρόσωπο ή την περιουσία του ίδιου ή κάποιου άλλου χωρίς δική του υπαιτιότητα, αν η βλάβη που προκλήθηκε στον άλλο είναι σημαντικά κατώτερη κατά το είδος και τη σπουδαιότητα από τη βλάβη που απειλήθηκε.

    2. Η προηγούμενη διάταξη δεν εφαρμόζεται σε όποιον έχει καθήκον να εκτεθεί στον απειλούμενο κίνδυνο.

    3. Η διάταξη του άρθρου 23 έχει ανάλογη εφαρμογή και στην περίπτωση αυτού του άρθρου

  1. lakis galiouris.
    13 Μαΐου 2010 στις 7:30 μ.μ.

    Έχουμε Ολιγαρχία ή Δημοκρατία;;

    Σύμφωνα με την επιστήμη της Πολιτειολογίας:
    Ολιγαρχία ονομάζεται το πολίτευμα εκείνο κατά το οποίο το ανώτατον όργανο του κράτους είναι μία προνομιούχος μειοψηφία πολιτών. Δηλαδή το πολίτευμα στο οποίο φορέας της κρατικής εξουσίας είναι μια προνομιούχος λαϊκή μειοψηφία.
    Δημοκρατία ονομάζεται το πολίτευμα εκείνο κατά το οποίον το ανώτατο όργανο του κράτους είναι ολόκληρος ο λαός. Δηλαδή το πολίτευμα στο οποίο φορέας της κρατικής εξουσίας είναι το σύνολο του λαού.
    Ατοί οι ορισμοί όμως είναι τυπικοί. Πολλές φορές...
    μπορεί τυπικά να έχουμε δημοκρατία, π.χ. εκλογές κάθε 4 χρόνια, αλλά στην ουσία την κρατική εξουσία, για πολλούς λόγους μπορεί να την ασκεί, έστω και έμμεσα, μια προνομιούχος διαπλεκόμενη κάστα πολιτών (επιχειρηματίες και πολιτικοί) που νέμονται την κρατική εξουσία στο όνομα της δημοκρατίας. Στην περίπτωση αυτή έχουμε στην πράξη Ολιγαρχία με ένδυμα δημοκρατίας και όχι πραγματική Δημοκρατία.

    Εσείς τι λέτε ότι ισχύει στη χώρα μας;;

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share