Σοβαρά προβλήματα εμφανίζονται πλέον στον Τουρισμό απ΄την εικόνα των επεισοδίων και των διαμαρτυριών που κάνει συνεχώς το γύρο του Κόσμου.

* Μεγάλη η ...συμβολή των "ακτιβιστικών" ενεργειών του Π.Α.ΜΕ σε λιμάνια,μνημεία κλπ.

Άδεια ξενοδοχεία και εστιατόρια σηματοδοτούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις και φόβους των ειδικών αλλά και των ξενοδόχων, τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Τουριστικοί πράκτορες και...άλλοι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει μπαράζ ακυρώσεων σε κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει, ενώ θεωρείται δεδομένη η ακύρωση πτήσεων τσάρτερ.

Οι παράγοντες του τουρισμού λένε ότι το προχθεσινό χάος είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει κι άλλες χώρες στην έκδοση ανάλογων οδηγιών, στις οποίες μάλιστα δεν θα γίνεται αναφορά σε αποφυγή ταξιδιών για μικρό διάστημα, αλλά σε ένα «θερμό ελληνικό καλοκαίρι» - κι αυτό όχι, βεβαίως, εξαιτίας του υδράργυρου που θα βρίσκεται στα ύψη. Η εμπειρία, άλλωστε, από άλλες ανάλογες περιπτώσεις είναι πικρή.

Αν αναλογιστεί κανείς και το κλίμα που υπάρχει εις βάρος των Ελλήνων σε χώρες όπως η Γερμανία, τότε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο κίνδυνος να δούμε στα αζήτητα κλειδιά δωματίων στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων είναι κάτι παραπάνω από δεδομένος.
Για χαμένη υπόθεση μιλούν ήδη οι ξενοδόχοι της Αθήνας, καθώς υπάρχει το προηγούμενο του Δεκέμβρη του 2009 που τα ξένα τουριστικά γραφεία δεν έχουν ξεχάσει. Αν και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων δηλώνουν λίγο πιο αισιόδοξοι για τα μεγάλα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα γεγονότα.

Αυτό προκαλεί, όπως λένε, αίσθημα ανασφάλειας σε όσους θα ήθελαν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός από άλλες μεσογειακές χώρες είναι πολύ σκληρός είναι πιθανό να οδηγήσει τους παραθεριστές σε παραλίες άλλων χωρών της Μεσογείου, και ιδιαίτερα στην απέναντι όχθη του Αιγαίου πελάγους.



http://greece-salonika.blogspot.com

date Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

0 χωριατάκια to “Ακυρώνονται κρατήσεις σε όλη την Ελλάδα”

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share