http://news24gr.blogspot.com/

date Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

4 χωριατάκια to “Το χρέος της Ελλάδας”

  1. LAKIS GALIOURIS.
    3 Μαΐου 2010 στις 1:13 μ.μ.

    http://www.kefalogiannis.gr/images/pdf/pinakes_dim.pdf

    DEN GNORIZO KATA POSO AKRIVESTATA EINAI TA PARAKATO STOIXEIA, PROERXOMENA APO ENA KOMATOSKYLO POU APODEDIGMENA EXH KAI AFTOS SYNHSFERH STHN OIKONOMIKH MAS KATASTROFH.

    RIKSTE MIA MATIA OMOS.

    LAKIS.

  1. ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
    4 Μαΐου 2010 στις 1:04 π.μ.

    (ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ) ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

  1. LAKIS GALIOURIS.
    9 Μαΐου 2010 στις 6:50 μ.μ.

    (((( 1 ))))
    09 Μαϊ 2010
    Η κρίση του πολιτικού συστήματος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας διεθνώς...

    Τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες της κρίσης που μαστίζει το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας διεθνώς. Ακόμα και στην κοιτίδα αυτού του πολιτεύματος, δηλαδή τη Μεγάλη Βρετανία, παρουσιάστηκαν φαινόμενα εκφυλισμού. Στην Ιταλία, στην Τουρκία και όπου αλλού ισχύει αυτό το πολίτευμα, παντού τα ίδια. Για την Ελλάδα δεν το συζητάμε, απλά το βιώνουμε.


    Βέβαια στη Μεγάλη Βρετανία που είναι, όπως είπαμε και η εφευρέτρια αυτού του πολιτεύματος, υπάρχει άλλος πολιτικός πολιτισμός και άλλες ευαισθησίες τόσο μεταξύ των πολιτικών όσο και μεταξύ των απλών πολιτών. Όμως ακόμα και εκεί.....
    σήμερα δυσκολεύεται να σχηματιστεί κυβέρνηση.



    Εκεί πάντως είδαμε τις προάλλες να παραιτούνται ομαδικά οι πολιτικοί που ξόδεψαν αδικαιολόγητα όσα ξοδεύει ένας έλληνας υπουργός για να ένα απλό ταξιδάκι του στο εξωτερικό, χωρίς να μπορεί να πει και κανείς μας τίποτα.


    Εκεί είδαμε μία άλλη πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος από τον πρωθυπουργό κ. Γκόρντον Μπράουν. Έδιωξε αμέσως τους βουλευτές που αμάρτησαν και τον υφυπουργό του και δήλωσε δημόσια ότι δεν πρόκειται να είναι ποτέ ξανά υποψήφιοι.


    Εκεί είδαμε να παραιτείται ο ισόβιος Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων (κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 300 χρόνια), όχι επειδή ήταν ο ίδιος υπαίτιος, αλλά απλά γιατί έδειξε στιγμιαία αμέλεια.


    Ελλάδα, ακούει κανείς;;;;;;


    Εκεί όμως είδαμε και κάτι άλλο που δυστυχώς δεν το βλέπουμε στην Ελλάδα και είναι αυτό που κρατάει ζωντανό αυτό το πολίτευμα στην Αγγλία. Είδαμε λοιπόν απλούς πολίτες, χωρίς καμία προσυνεννόηση ή κομματική ταμπέλα να πηγαίνουν έξω από τα σπίτια των πολιτικών που αμάρτησαν και να ζητούν εδώ και τώρα τιμωρία.


    Έλληνες συμπολίτες ακούει κανείς;;;;;;;


    Αντίθετα εδώ σπεύδουμε αμέσως να επιβραβεύσουμε τον αμαρτήσαντα πολιτικό και να του δηλώσουμε δημόσια, με την παρουσία μας στις θρασύτατες εκδηλώσεις του, τη στήριξή μας.


    Εδώ, ή θα βγούνε στους δρόμους οργανωμένες κομματικές παρέες (ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) που αυτοαποκαλούνται συνδικαλιστές, απλά για να αποκλείσουν τις συγκοινωνίες και να δικαιολογήσουν τη συνδικαλιστική τους ύπαρξη, ή θα εμφανιστούν οι γνωστοί άγνωστοι για να κάψουν καμιά περιουσία, ακόμα και ανθρώπους και να τρομάξουν την κοινωνία για να μείνει στο καβούκι της.


    Αναρωτιόμαστε. Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να κοιτάμε και προς την πλευρά της κοινωνικής εξέγερσης;


    Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_3476.html#ixzz0nRp8bvxo

  1. LAKIS GALIOURIS.
    9 Μαΐου 2010 στις 6:52 μ.μ.

    ((((((( 2 )))))

    1 σχόλια:

    Η πολιτική μας ωριμότητα ως λαού είναι υπό το μηδέν. Φρόντισαν φυσικά γι'αυτό διάφοροι τόσα χρόνια...

    Η άγνοιά μας περί του τι είναι δημοκρατία είναι απίστευτη. Ο μέσος έλληνας που καμώνεται τον πολύξερο, που πάει και πλακώνεται για το τίποτε στα γήπεδα, δεν έχει ιδέα για τα πιο απλά πράγματα.

    Ο κοινοβουλετισμός είναι virtual δημοκρατία.

    Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα μας το μάθει το δημόσιο σχολείο. Πρέπει να το μάθουμε μόνοι μας.

    Μέχρι τότε θα κουνάμε σημαιάκια και θα "προσευχόμαστε", όσοι δεν έχουμε καθόλου μα καθόλου μυαλό, στον καλό θεούλη, να μας στείλει έναν άμεμπτο σωτήρα να μας σώσει. Και αδίκως θα περιμένουμε.

    Ο λαός που δεν έχει δημοκρατία, βολεύεται με Εθνάρχες και Εθνοσωτήρες και Φωτισμένους ηγέτες.

    Θραξ Αναρμόδιος

    Κυρ Μαϊ 09, 03:18:00 μμ 2010


    Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_3476.html#ixzz0nRpz9zEg

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share