Οι πρώτες αντιδράσεις απο τους δημάρχους της επαρχίας Λαγκαδά. Ο δήμαρχος Σοχού θα παραιτηθεί αν περάσει η πρόταση, ο δήμαρχος Λαχανά θα κλείσει το ΧΥΤΑ Μαυροράχης και ο δήμαρχος Αγίου Γεωργίου την Εγνατία Οδό.

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει το κλίμα στους δήμους που συνενώνονται για να αποτελέσουν τους δύο νέους ΟΤΑ - «μαμούθ» της επαρχίας Λαγκαδά, δηλαδή τους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης. Ηδη ο δήμαρχος Σοχού, Θεοφάνης Παπάς, μιλώντας στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" καθιστά σαφές ότι, αν περάσει η πρόταση, θα παραιτηθεί για λόγους ιστορικής ευθύνης. «Δεν πρόκειται για μέσο πίεσης. Ο Σοχός είναι ένας δήμος με ιστορία 100 χρόνων και θα καταργηθεί επί των ημερών μου. Θα νιώθω ηθικά ένοχος έναντι των προγόνων μου», τονίζει, προσθέτοντας ότι ήδη στο Σοχό από προχτές επικρατεί μια «πένθιμη κατάσταση».

Ηδη, χτες το πρωί, οι δήμαρχοι των υπό συνένωση στον εν λόγω νέο ΟΤΑ δήμων, μηδέ του δημάρχου Λαγκαδά εξαιρουμένου, συναντήθηκαν για να συντονίσουν τις ενέργειές τους όσον αφορά τα καινούργια δεδομένα. Οπως μας πληροφόρησε ο κ. Παπάς, οι σημερινοί δήμοι Λαγκαδά και Σοχού επεξεργάστηκαν κοινή ανακοίνωση που ζητά να μη βρίσκονται υπό την ίδια «στέγη». Χτες συνεδρίασε και το δημοτικό συμβούλιο Σοχού, ενώ σήμερα συγκαλείται και το αντίστοιχο του Λαχανά, ο, οποίος αντιδρά κι αυτός στη συγκεκριμένη συνένωση. Οπως τονίζει ο δήμαρχος, Παντελής Πάσχος, το κλίμα είναι να μη γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, τη Δευτέρα, «αν και οι πολίτες ήδη μας πιέζουν να κλείσουμε από τώρα το ΧΥΤΑ Μαυροράχης», όπως σημειώνει.

Ομως και στον υπό διαμόρφωση δήμο Βόλβης το κλίμα είναι αντίστοιχο. Οπως εξηγεί ο δήμαρχος Αγίου Γεωργίου, Αγγελος Φραντζής, είναι εντελώς «εκτός τόπου και χρόνου» η συνένωση των Καλλινδοίων με τους άλλους πέντε δήμους (Αγ. Γεωργίου, Μαδύτου, Αρέθουσας, Απολλωνίας και Ρεντίνας), οι οποίοι έχουν λάβει ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους για κοινή τους συνένωση. Αλλά και στα Καλλίνδοια υπάρχει αντίστοιχος προβληματισμός. «Τα Καλλίνδοια δεν έχουν καν απευθείας συγκοινωνία με τους υπόλοιπους δήμους», διευκρινίζει ο κ. Φραντζής. «Οι δημοτικοί σύμβουλοι από το Ζαγκλιβέρι θα θέλουν τουλάχιστον μιάμιση ώρα διαδρομή για να φτάσουν στην έδρα του νέου ΟΤΑ», σημειώνει, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει τα επόμενα εικοσιτετράωρα συντονισμός και των έξι δήμων για να προωθήσουν το κοινό αίτημα περί χωριστής πορείας. «Οι αντιδράσεις μας θα είναι αρχικά ήπιες, αλλά αν δεν εισακουστούμε, σας θυμίζω ότι η Εγνατία οδός είναι στα πόδια μας...», προειδοποιεί ο κ. Φραντζής.

http://lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=98

date Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

2 χωριατάκια to “Καζάνι που "βράζει" λόγω "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" η επαρχία Λαγκαδά”

 1. Ανώνυμος
  3 Μαΐου 2010 - 9:22 π.μ.

  ΦΡΑΝΤΖΗ ΣΕ ΚΑΙΕΙ ΚΟΥΦΑΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ....ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ....ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΑΛΑΜΑΤΗ....ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ;
  ΤΙ ΚΟΥΦΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ

 1. Ανώνυμος
  3 Μαΐου 2010 - 9:47 π.μ.

  ΦΡΑΝΤΖΗ ΣΕ ΚΑΙΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ Ε; ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ....ΒΡΕ ΟΥΣΤ

Leave a Reply:

AddThis

Bookmark and Share